Cal tenir un blog?

Doncs no sempre. No cal que tothom tingui un blog. Però hi ha moments i circumstàncies a la vida en què tenir un blog pot ser una bona idea.

En el meu cas, vaig decidir crear finalment el blog després d’estar una bona estona intentant convèncer una amiga meva que ho fes. Després del discurs apassionat que vaig fer-li sobre les bondats de tenir un blog, vaig pensar que potser que m’apliqués el cuento i tirés pel dret, que alguna cosa bona en sortiria.

Ara mateix tenim una vida real i una virtual. La virtual no és radicalment diferent de la real, és més com una extensió. Hi ha persones que tenen un vida virtual intensa i hi ha persones que l’hi tenen menys. La vida virtual pot servir per millorar la vida real. Pot servir per mantenir el contacte amb gent que estimes i està lluny, o participar en un fòrum sobre la papallona monarca, o trobar plantilles per fer punt de creu.

Posem que vols trobar una feina que no té res a veure amb les feines que has tingut fins ara. Què fas? Per començar envies el currículum a ofertes que trobes a la xarxa però no arribes mai a l’entrevista perquè, és clar, pel teu currículum no sembla que puguis fer la feina que vols fer. Tibaràs també d’amics i coneguts, però és molt probable que bastants dels teus amics i coneguts estiguin relacionats amb la feina que has fet fins ara, així que no et serviran de gran cosa a l’hora de canviar de professió. Així que, què fas? A la xarxa, de nou, pots trobar persones que es dediquen a això que vols fer tu.

Què pots fer? Primer, buscar blogs, webs, forums, xarxes on es parli del tema que t’ocupa. Com una mena d’estudi de mercat per saber què diu la gent que ja fa això que vols fer tu.

El segon pas hauria de ser començar a participar en la “discussió online” i fer comentaris i compartir la informació que trobis, sempre amb el teu nom de veritat, perquè, amb una mica de sort, el senyor google vagi trobant el teu nom relacionat amb el tema en qüestió.

El tercer pas hauria de ser el de crear un blog per generar continguts intentant que siguin prou interessants o divertits o el que sigui per tal que persones interessades en allò a què et vols dedicar ho comparteixin amb altres persones. Amb una mica de sort, també, el senyor google et trobarà més facilment. Tindràs més visites, la gent farà més comentaris, etc.

I de què serveix tot això. Doncs mira, així de primeres, de no gran cosa, perquè tu l feina encara no la tens, però ara, com a mínim, al currículum hi podràs posar el teu blog. I l’altra cosa que podria passar és que creessis relacions de prou confiança amb persones en el teu món virtual com perquè t’obrin alguna porta.

Un blog no dóna diners. No és una feina. És una cosa que pots fer per intentar fer coses que sí que en donin de diners. En aquest article donen idees.

Ara, també cal tenir clar que un blog no fa miracles. Els miracles a Lourdes. Un blog pot servir per tot això que he dit més amunt, però sobretot serveix per expressar-te i comunicar-te, i a la xarxa, com a la vida, quan et comuniques amb els altres i expresses allò que penses i sents, pot passar de tot. I tal com deia un amic molt savi: “Màxim, màxim, ens morim”. La versió més light seria que no s’hi perd res.

I ja arribats aquí i una mica off-topic (o sigui, canviant de tema i fora de lloc), si ets una dona (de fet, si ets un home també) pregunta’t: de tots els blogs que llegeixes, quants estan escrits per dones? I després llegeix l’informe que trobaràs aquí:

http://www.e-igualdad.net/informes/inclusion-digital-hombres-mujeres-espana

I ara, pregunta’t: cal que tingui un blog?

Anuncios

Deja un comentario

Archivado bajo General

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s