Què s’ha de fer en una web per què et trobin els buscadors

Tot el què es pot fer per millorar els resultats en els buscadors té un nom en anglès: Search Engine Optimization (SEO), que traduït seria optimització de resultats a buscadors.

Hi ha empreses que es dediquen a “arreglar” webs per millorar els resultats a buscadors però no cal gastar-s’hi diners si es tenen un parell de coses clares:

1. Quines són les teves paraules clau? Si la teva organització es dedica a fer projectes de cooperació a Bolivia, les teves paraules clau són ONG, cooperació i Bolívia. Si els projectes són de sanitat o de contrucció o d’agricultura o d’educació, doncs també formarà part de les paraules clau. Es tracta de posar-les sempre que puguis, i que tingui sentit fer-ho, sense superar entre un 5 i un 7% de contingut.

2. Qui té links a la teva web i a quines webs tens links tu? No es tracta de tenir-ne molts, sinó de tenir links de qualitat tant cap endins com cap enfora. És millor que la Universitat de Barcelona tingui un link a la teva web que tenir 100 escoles de primària que tinguin links a la teva web. També és important que els links estiguin col·locats dins el text i no només en una pàgina d’enllaços.

3. Posa noms descriptius als arxius que pengis. Assegura’t que les fotos no es diu IMG200.jpg, sino Projecte d’educació a Bolívia.jpg. Usa els peus de foto de manera descriptiva per afegir text rellevant a la web i també perquè les persones amb visió reduïda fan servir uns programes que “llegeixen” les fotos per ells, si les descrius bé les estaràs ajudant a navegar per la xarxa amb normalitat. El mateix passa amb els arxius de video i amb els de so.

4. La home ha de tenir text. Queda molt bonic posar-hi una imatge o una película flash però els buscadors no “llegeixen” aquesta mena d’arxius. La teva home ha de tenir un mínim de 500 paraules, si, a més hi vols tenir fotos o videos o el que sigui, endavant, però no t’oblidis de les paraules.

5. Posa les dades de contacte en un lloc visible. Per les persones que arribin a la teva web saber on ets i com trobar-te servirà per generar confiança i credibilitat. De fet, per als buscadors també.

6. Crea contingut rellevant i comparteix-lo. Com més pàgines té una web i com més sovint s’actualitza més la tenen en compte els buscadors. Si a més tens perfils a Facebook, Youtube, Twitter, etc… actualitza’ls amb el contingut que hagis creat i comparteix. Revisa els textos i intenta escriure amb correcció i concreció, a les persones els dóna sensació de professionalitat, i als buscadors de qualitat.

7. Treu els numerets de les URLs i posa-hi text. Assegura’t que les adreces de les teves pàgines no tenen aquesta pinta http://www.ongcooperaciobolivia.org/page2458 sinó aquesta altra http://www.ongcooperaciobolivia.org/qui_som

Tot això no implica grans despeses, només cal tenir-ho present i anar fent en plan formigueta. No fa miracles això del SEO. La teva web no sortirà a dalt de tot el primer dia. De fet, potser no surt mai a dalt de tot, però si no et serveix per ser el primer de la llista servirà, com a mínim, per què les persones que arribin a la teva web hi naveguin millor.

Anuncios

2 comentarios

Archivado bajo General

2 Respuestas a “Què s’ha de fer en una web per què et trobin els buscadors

  1. gloria

    Oh! Aquest l’hauria d’haver llegit fa un mes…

  2. Moltes gràcies, Maite. És molt entenedor.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s