L’Onze de Setembre segons la Wikipedia

Els 11 de setembre, a Catalunya ens concentrem a conmemorar la desfeta de 1714 i aprofitem per reivindicar el nostre dret a tenir tot allò que encara no tenim i ens mereixem. Alguns polítics, pixant fora de test, fan paperots com el d’Albiol a Badalona però en general, tots plegats, estem a l’alçada de les circumstàncies i ens posem una mica transcendentals.

Des de fa 10 anys també recordem els atemptats de Nova York i tornem a veure les imatges d’avions estavellant-se a les Torres Bessones i sentim de nou anàlisis sobre què va passar i per què.

Ahir, però, vaig pensar que del cop d’estat i l’assassinat d’Allende a Xile el 1973 ja no s’en parla o s’en parla poc, i vaig pensar que potser hi ha altres coses que ja no recordem i que també van passar un 11 de setembre.

I me n’he anat a la Wikipedia que és molt més que una enciclopèdia i té coses molt curioses. Una d’elles és que pots triar un dia qualsevol de l’any i t’apareix una llista de coses que van passar, de persones que van néixer i morir aquell dia, festes varies i sants del dia.

La cosa és que resulta que un onze de setembre han passat moltes coses però segons en quin idioma t’ho miris te’n diuen unes o unes altres. A l’edició espanyola només ho separen per esdeveniments, naixements, morts, festes i santoral. A l’edició catalana ho separen igual però primer hi posen les dels Països Catalans i després les internacionals. En anglès ho separen com en castellà però el santoral es converteix en una llista de festes de totes les religions i les llistes són més llargues.

No m’he posat a analitzar-ho a fons, però m’ha semblat curiós com a una manera de veure que el món i la història són molt diferents segons en quin idioma els expliquis.

I finalment, de tota la llista de coses que van passar un 11 de setembre, n’hi ha una que vull celebrar encara que sigui jo sola: l’11 de setembre de 1962 els Beatles van acabar de gravar el seu primer senzill “Love me do”

Anuncios

1 comentario

Archivado bajo General

Una respuesta a “L’Onze de Setembre segons la Wikipedia

  1. alba vila

    de fet no mhavia parat mai a pensar com “viuen” aquesta diada els que no son catalans com nosaltres. A mi el que em sembla es que en aquesta diada hi ha molta “parafernalia” politica ( guerra entre ciu i pp lamentable)i un aniversari patriotic dels nordamericans (amb el sr. Bush inclos, calia?). En fi, el que no sabia es que aquest dia va neixer una de les cançons que marquen la historia de la musica. i com a gran melonama que soc, gracies per descobrir.mho! Una abraçada!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s